Tehlikeli Madde Taşımacılığı /ADR

Tehlikeli Madde Taşımacılığı /ADR28 Mart 2018 Çarşamba 08:37

ADR/Taşıt Uygunluk Belgelerinin verilmesi ve ilgili muayene/testlerine ilişkin bilgilendirme.

TOBB’dan alınan 21.03.2018 tarih ve 0512/4797 sayılı yazı ile, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın yazısına atıfla; ülkemizin taraf olduğu ADR Sözleşmesine bağlı olarak muhtelif IBC, ambalajların, basınçlı kapların yurtdışından alınan tasarım/üretim onayları ile periyodik muayeneleri; ülkemiz trafik tesciline kayıtlı ADR/Taşıt Uygunluk Belgelerinin verilmesi ve ilgili muayene/testlerine ilişkin detaylı açıklama yapıldığı bildirilmiştir.

Bahse konu yazıya https://www.tobb.org.tr/TicaretTirDairesi/Sayfalar/ADR.php internet adresinde “DUYURULAR” bölümünden ulaşılabileceği bildirilmiştir.

İlgili üyelerimizin bilgi ve dikkatlerine sunulur.