Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Hakkında

Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Hakkında 01 Temmuz 2014 Salı 11:13

Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Hakkında Tebliğ"in 22.05.2014 tarihli ve 29007 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanmıştır.

Sayın Üyemiz,

TOBB'dan Odamıza iletilen 20.06.2014 tarih ve 12320 sayılı yazıda;

"Tehlikeli Malların Karayolu ile Uluslararası Taşımacılığına İlişkin Avrupa Anlaşması (ADR) kapsamında, hazırlanan "Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Hakkında Tebliğ"in 22.05.2014 tarihli ve 29007 sayılı Resmi Gazete'de yayınlandığı bildirilmekte olup, bahsi geçen tebliğe www.tmtk.gov.tr adresinden ulaşılabilmektedir.

Bu kapsamda, tehlikeli maddelerin karayoluyla taşımacılığı alanında taşıyan, gönderen, paketleyen, yükleyen, dolduran ve boşaltan olarak faaliyet gösteren firmaların 01.09.2014 tarihi itibariyle, Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı istihdam etmesi veya Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanından hizmet almasının gerekli olduğu" ifade edilmektedir.

Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla.