Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesi Hk.

Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesi Hk.29 Ocak 2016 Cuma 10:27

Tehlikeli Maddelerin Demiryolu ile Taşınması Hakkında Yönetmeliğin 16.07.2015 tarih ve 29418 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak 01.01.2016 tarihinde yürürlüğe girmiştir.

İlgi: TOBB'nin 15.01.2016 tarihli ve 875 sayılı yazısı.

Tehlikeli Eşyaların Demiryolu ile Taşınmasına İlişkin Yönetmelik (RID) paralelinde hazırlanan, Tehlikeli Maddelerin Demiryolu ile Taşınması Hakkında Yönetmeliğin 16.07.2015 tarih ve 29418 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak 01.01.2016 tarihinde yürürlüğe girdiği belirtilmiştir.

“Bu Yönetmelik ve RID kapsamına giren tehlikeli maddelerin demiryolu ile taşınması alanında faaliyet gösteren; dolduran, paketleyen, yükleyen, taşımacı/demiryolu tren işletmecisi ve demiryolu altyapı işletmecisi, bu faaliyet alanlarından biri veya birden fazlası için faaliyette bulunanların Bakanlığa başvurarak Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesi almaları zorunludur.  Faaliyet belgesinin düzenlemesine ilişkin ayrıntılı bilgilerin bulunduğu “Demiryolu Taşımalarında Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesi Düzenlemesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönerge”,  Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürlüğü’nün resmi internet sitesi (www.tmkt.gov.tr) Mevzuatlar/Yönergeler bölümünden ulaşılabileceği bildirilmiştir.

Üyelerimize önemle duyurulur.