Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesi Hakkında

Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesi Hakkında12 Mayıs 2014 Pazartesi 09:10

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin 06.05.2014 tarih ve 9251 sayılı yazısı ekinde gelen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın yazısında; Tehlikeli Malların Karayolu ile Uluslararası Taşımacılığına ilişkin Avrupa Anlaşması (ADR) kapsamında hazırlanan “Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesi Düzenlenmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönerge”nin 10.04.2014 tarih ve 15341 sayılı Bakanlık Makamı onayı ile yayınlandığı ve bahsi geçen yönergeye www.tmkt.gov.tr adresinden ulaşılabildiği bildirilmiştir.

Bu kapsamda, tehlikeli maddelerin karayoluyla taşımacılığı alanında dolduran, paketleyen, yükleyen, gönderen, alıcı, boşaltan ve tank-konteyner/taşınabilir-tank işletmecisi olarak faaliyet gösteren firmaların 01.09.2014 tarihine kadar bahsi geçen yönergede yer alan bilgi ve belgelerle Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın ilgili Bölge Müdürlüklerine başvurarak Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesi alması gerektiği bildirilmiştir.

Üyelerimize önemle duyurulur.

Bilgi için: