Tehlikeli Atık Beyan Sistemi (TABS) Uzatma Süresi Verilmesi

Tehlikeli Atık Beyan Sistemi (TABS) Uzatma Süresi Verilmesi30 Temmuz 2013 Salı 13:41

Tehlikeli Atıkların Kontrolü Yönetmeliği gereği her yıl yapılması zorunlu olan tehlikeli atıkların beyan işlemi için verilen süre 31.03.2013 tarihi itibariyle sona ermiş olup, beyanlar için kullanılan web tabanlı tehlikeli atık beyan sistemi (TABS) kull

Tehlikeli Atıkların Kontrolü Yönetmeliği  gereği her yıl yapılması zorunlu olan tehlikeli atıkların beyan işlemi için verilen süre 31.03.2013 tarihi itibariyle sona ermiş olup, beyanlar için kullanılan  web tabanlı tehlikeli atık beyan sistemi (TABS) kullanıma kapatılmıştır.

TABS’a süresi içinde gerçekleştiremeyen, hatalı veya eksik giriş yapılan 2012 yılı atık beyanlarına ilişkin atık üreticileri tarafından yeni giriş  ve güncelleme işlemlerinin  yapılabilmesi amacıyla Konya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nce uzatma süresi verilecektir.

Ancak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan sistem iyileştirme çalışmaları devam ettiğinden  uzatma süresi sadece http://online.cevre.gov.tr adresinden kullanıcı adı ve şifreleri ile giriş yaparak TABS uygulamasına ulaşmada sıkıntı yaşamayan firmalara, dilekçe ile başvurular dahilinde verilecektir.

Beyan işleminin süresi içinde tamamlanmaması halinde 5491 sayılı Kanunla değişik 2872 sayılı Çevre Kanununun 20.Maddesi (g) bendi gereği cezai işlem yapılacaktır.

Söz konusu beyan işlemini yapmayan üyelerimizin bilgilerine önemle rica ederiz.

KONYA TİCARET ODASI  BAŞKANLIĞI

DETAYLI BİLGİ VE İRTİBAT İÇİN :

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü
Tel: 235 45 25                             Faks      : 235 45 27