BLOG >> KTO RAPORLARI >> GİZEM ERİM

TAŞINMAZ TİCARETİNİN DÜNÜ-BUGÜNÜ

TAŞINMAZ TİCARETİNİN DÜNÜ-BUGÜNÜ25 Ocak 2019 Cuma 17:47

14.01.2015 tarihli ve 6585 sayılı Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanuna dayanılarak hazırlanan Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik 05.06.2018 tarihli ve 30442 Resmî Gazete ’de yayımlanmıştır.

Yönetmelikle birlikte kurumsal firmalar haricindeki emlakçıların pek kullanmadıkları yetkilendirme sözleşmesi bu yönetmelik ile ön plana çıkmaktadır. Yönetmeliğin 15. maddesinde de belirtildiği üzere taşınmaz ticaretine yönelik hizmetler, iş sahibi ile işletme arasında yazılı şekilde yapılan yetkilendirme sözleşmesine dayanılarak verilmektedir. Sektördeki emlakçılar ve danışmanlar bu madde ile birlikte mülk sahiplerinden daha kolay yetki alabilecektir. [Devamı]