Tartı Aletleri ile İlgili Periyodik Muayene İşlemleri

Tartı Aletleri ile İlgili Periyodik Muayene İşlemleri07 Ocak 2022 Cuma 09:51

2020 yılı damgalı olan tartı aletleri sahipleri ise 2022 yılı Şubat ayı son gününe (1 Ocak -28 Şubat başvuru dönemi) kadar ilgili mercilere müracaat etmeleri halinde hiçbir cezaya maruz kalmadan tartı aletlerini kullanmaya devam edeceklerdir.

Konya İl Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü'nün odamıza göndermiş olduğu yazıda;

Ölçü ve ölçü aletlerinin muayenelerine ilişkin iş ve işlemler 3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu
ve bu Kanuna dayanılarak çıkarılan yönetmelikler çerçevesinde yürütülmekte olup, 9. maddesinin (b) fıkrası gereğince ölçü ve ölçü aletleri periyodik muayeneye tabi tutulmaktadırlar.

Konuyu bilgilerinize sunarız.

EK: