Tarıma dayalı Endüstri ve Hammadde Kaynakları Çalıştay ve Arama Konferansları

Tarıma dayalı Endüstri ve Hammadde Kaynakları Çalıştay ve Arama Konferansları10 Şubat 2012 Cuma 15:50

İstanbul İhracatçı Birlikleri genel Sekreterliği’ nden alınan 02.02.2012 tarihli ve 2012/172-1309 sayılı yazıda,

Meyve Sebze Mamulleri sektörünün Türkiye genelinde gerçekleştirilen son envanter çalışmasına göre; 100.000 müstahsil, 250.000 tarımsal ürün tedarikçisi, 6.100.000 ton toplam hammadde kullanımı, 2.000.000 dekar toplam ekili alan, tarlada ve fabrikalarda 850.000 kişi çalışanı ile Meyve Sebze Mamulleri Sektörü etkin bir konumda yer almakta ve sürekli olarak kendini geliştirmek adına çalışmalarını sürdürmektedir.

Meyve Sebze Mamulleri Sektör Kurulu olarak bu defa; Türkiye’nin geniş coğrafyası, farklı iklim özellikleri, meyve sebze eksikliği, meyve sebze üretiminde dünyadaki konumu, meyve sebzeyi taze olarak dünyaya sunmaktaki güçlüğü, meyve sebze mamulleri üretim ve ihraç potansiyeli, Avrupa ve yakın pazarlarda sektörün durumu, Türkiye’nin bu pazarlara ihraç kabiliyeti, birbiriyle uyumlu bir tarımsal üretim ve entegre bir ticaret politikasının olmamasından dolayı kaybedilen fırsatlar, 2023 hedefine ulaşmak için entegre bir tarıma dayalı sanayi politikası dizaynı gibi alt konularının yer almasının planlandığı sektör paydaşları ve işbirliği kuruluşları ile birlikte 2012 Nisan ayı içerisinde Antalya’da “Tarıma dayalı Endüstri ve Hammadde Kaynakları” konu başlıklı bir çalıştay ve çalıştay bünyesinde arama konferansları yapılması planlanmaktadır.

Çalıştay ve Arama Konferanslarının amacı, öncelikle meyve sebze mamullerinin endüstriye ve Türk ekonomisine katkısını ele almak, bu katkının artması için neler yapılması gerektiği hususunda fikir üretmek, hammadde sorununa vurgu yapılarak sektörün daha aktif hale gelmesi için bir alt yapı oluşturmaktır.