Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK)

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK)28 Ağustos 2013 Çarşamba 13:54

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), Kırsal Kalkınma Programı

Sayın Üyemiz,

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), Kırsal Kalkınma Programı (IPARD Programı) kapsamında yaklaşık olarak 512 MİLYON AVRO toplam bütçeli 11. Başvuru Çağrı İlanına çıkmış bulunmaktadır.

Kırsal Kalkınma (IPARD) Programı; Türkiye’nin katılım öncesi dönemdeki öncelikleri ve ihtiyaçlarını dikkate alarak, sürdürülebilir kalkınmayı sağlamak için kapasite oluşturmayı hedeflemekte, işletmeleri Avrupa Birliği standartlarına yükseltmeyi amaçlamaktadır

IPARD Programı Onbirinci Çağrı İlanı  KONYA’nın da aralarında bulunduğu toplamda 42 ili kapsamaktadır. Program için ayrılan fon; “tarımsal İşletmelerin yeninden yapılandırılması, tarım ve balıkçılık ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, kırsal ekonomik faaliyetlerin çeşitlendirilmesi ve geliştirilmesine yönelik yatırımların desteklenmesi” başlıklarında kullandırılacaktır.

Son başvuru tarih ve saati: 31.10.2013 / 21:00

Programdan yararlanmak isteyen üyelerimizin en kısa sürede çalışmalara başlaması faydalı olacaktır. Programın en yüksek tutarlı bütçesine sahip olan “hayvancılık ve tarımsal ürün işlemeye yönelik yatırımlar” başlığı, ilimizde kırsal kalkınmaya büyük katkılar sağlayacaktır.

Bilgilerinize sunarız,

Saygılarımızla.

Detaylı Bilgi: http://www.tkdk.gov.tr/BasvuruFiles/BasvuruCagriIlani/OnBirinci_Basvuru_Cagri_Ilani.pdf