Suudi Arabistan Gümrüklerinde Yaşanan Sorunlar

Suudi Arabistan Gümrüklerinde Yaşanan Sorunlar24 Mart 2021 Çarşamba 14:55

Suudi Arabistan'a ihracatta sorun yaşayan firmalarımızın ekte yer alan formu doldurarak Riyad Ticaret Müşavirliğine (riyad@ticaret.gov.tr) iletebilirsiniz.

Riyad Müşavirliğimizce Suudi Arabistan Ticaret Bakanlığı ile Dış Ticaret Genel İdaresine; Cidde Ticaret Ataşeliğimizce Cidde Gümrük İdaresi ile Cidde Ticaret Odasına ileterek bu ürünlerin gümrüklerden çekilme süreçlerinin hızlandırılması talebinde bulunulduğu ifade edilmektedir.

Anılan yazıda devamla, Suudi Arabistan gümrüklerinde bekletilen konteynerler için de benzer girişimlerde bulunulabilmesini teminen, anılan ülkeye ihracatta sorun yaşayan firmalarımızca ekte yer alan tablonun doldurularak bu sevkiyatlara ilişkin konşimento ve varsa ithalat işlemleri için düzenlenen gümrük beyannamesi örnekleri ile birlikte Riyad Ticaret Müşavirliğine iletilmesinin faydalı olacağı belirtilmektedir.

Bu kapsamda, anılan ülkeye ihracatta sorun yaşayan firmalarımızın ekte yer alan formu doldurarak Riyad Ticaret Müşavirliğine (riyad@ticaret.gov.tr) iletebilirsiniz.

Bilgilerini rica ederiz.

Ek: Tablo