HABERLER


Suriye Vergi Usül Kanunu Sirküleri / 52

08.03.2012 tarih ve VUK-52/2012-2/Mücbir sebep-1 sayılı Vergi Usul Kanunu Sirkülerinde; Suriye’de meydana gelen olaylardan etkilenen mükelleflerin bu keyfiyeti tevsik etmeleri şartıyla Vergi Usul Kanununun mücbir sebep hükümlerinden faydalandırılması hakk
Sayın Üyemiz;
08.03.2012 tarih ve VUK-52/2012-2/Mücbir sebep-1 sayılı Vergi Usul Kanunu Sirkülerinde; Suriye’de meydana gelen olaylardan etkilenen mükelleflerin bu keyfiyeti tevsik etmeleri şartıyla Vergi Usul Kanununun mücbir sebep hükümlerinden faydalandırılması hakkında açıklamalara yer verildiği bildirilmektedir.
Suriye’de meydana gelen olayların mücbir bir sebep olarak değerlendirmesinin ve bu olaylardan etkilenen mükelleflerin durumunun Vergi Usul Kanununun 13.Maddesi uyarınca mücbir bir sebep hali olarak kabul edilmesinin mümkün olduğu, bahsi geçen olaylardan etkilenen mükelleflerin durumlarını ispat veya tevsik eden bilgi ve vesikalarla etkilendikleri süreyi de belirtmek suretiyle gelir/kurumlar vergisi bakımından bağlı oldukları vergi dairesine müracaat etmeleri gerektiği belirtilmektedir.
İlgili üyelerimizin bilgilerine önemle duyurulur.
Saygılarımızla,
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Yazılım: CM Bilişim