Suriye Uyruklu Yabancılara "Yol İzin Belgesi" Zorunluluğu

Suriye Uyruklu Yabancılara 05 Nisan 2016 Salı 12:09

Konya Valiliği Suriye uyruklu yabancılar için ulaşım imkanı sağlayan firmaların "Yol İzin Belgesi" olan kişilere hizmet sağlanması gerektiğini bildirdi.

Konya Valiliği'nin odamıza göndermiş olduğu yazıda:

"İlimizde bulunan seyahat ve araç kiralama firmaları, taksi durakları ile ulaşım imkanı sağlayan diğer firmalar tarafından kendilerine müracaat eden Suriye uyruklu yabancılardan 'Geçici Koruma Kimlik Belgesi' ya da 'Yabancı Tanıtma Belgesi' ile 'Yol İzin Belgesi' olanlara hizmet sağlanması gerekmektedir. Olmayanlara ise kesinlikle seyahat imkanı sağlanmaması, nüfus hareketliliğinin önlenmesi amacıyla kolluk birimleri tarafından yapılan kontrollerde ikamet il dışında farklı bir ile 'Yol İzin Belgesi' olmaksızın seyahat edenlerin tespit edilmesi durumunda seyahat hizmeti sunan firmalara ilgili mevzuat gereğince gerekli cezai işlemin uygulanması uygun görülmüştür."

Üyelerimizin bilgilerine sunulur.

Saygılarımızla.