SUDAN İNSANİ YARDIM KAMPANYASI

SUDAN İNSANİ YARDIM KAMPANYASI26 Kasım 2019 Salı 11:31

Cumhurbaşkanlığının 23 Ekim 2019 tarihli ve 1692 sayılı Kararı ile İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca “Sudan İnsani Yardım Kampanyası” başlatıldı.

Sayın Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden Odamıza gönderilen yazıda; İçişleri Bakanlığı’nın yazısına atfen, 2019 yılı Ağustos ayından bu yana Sudan genelini etkisi altına alan şiddetli yağışlar nedeniyle, özellikle Nil Havzasında bulunan bölgelerde meydana gelen sel ve su baskınları sebebiyle yüzbinlerce insanın can güvenliği, açlık, susuzluk, barınma ve salgın hastalıklar sorunları ile karşı karşıya bulunduğu ifade edilmektedir.

Bu kapsamda Sudan’daki krizi teskin etmek amacıyla 23 Ekim 2019 tarih ve 1692 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Sudan İnsani Yardım Kampanyası başlatılmıştır.

Ayrıntılı bilgiye https://www.afad.gov.tr/sudan-yardim-kampanyasi web sitesinden ulaşılabilir.

Üyelerimize duyurulur.

Saygılarımızla,