ŞUBE TESCİLİNDE İSTENECEK EVRAKLAR

Müdürlüğümüze yapılacak ŞUBE AÇILIŞ tescil başvurularında; ilk olarak adres bilgisinin MERSİS’ten Ulusal Adres Veri Tabanı (UAVT)'ye uygun olarak alınması ve karara MERSİS’ten UAVT'ye göre alınmış olan adresin yazılması gerekmektedir.

MERSİS sistemine girilmiş olan adres bilgisi ile karara yazılmış olan adres bilgisi birebir aynı olmalıdır.

Şirketin merkezinin bağlı olduğu Ticaret Sicili Müdürlüğü'nden alınacak evraklar (1 ay süreli)

• Merkez Ticaret Sicili Müdürlüğü'nden alınacak Ticaret Sicili Yönetmeliğinin 120'nci maddesine göre hazırlanmış belge (1 aylık süreyi geçmemiş olacak)
  • Merkez dosyasından esas sözleşme, esas sözleşme tadili ile ilgili evraklar, son ortaklarını gösterir evrak ve tüm sicil gazetesinin merkez Ticaret Sicili Müdürlüğünce onaylı suretleri

Hazırlanacak evraklar;

1. Ticaret Sicili Müdürlüğü'ne hitaben yazılmış dilekçe 1 adet
  2. Taahhütname 1 adet.
  3. Unvanını, adresini, muhasebesinin nerede tutulacağına ilişkin bilgileri içerir ve şubeyi temsil ve ilzama yetkili kişi ya da kişileri gösterir noter onaylı karar 3 adet.
  4. Şirketin şube unvanı altında şube müdürü ibaresi yer alan ıslak imzalı tescil talepnamesi (imza beyannamesi) noter onaylı 2 adet.
  5. Şubeye ait kira kontratı 2 adet fotokopi
  6. Şirketin merkezine ait vergi levhası fotokopisi 1 adet
  7. Hükmi şahıs kayıt beyannamesi
! YUKARIDA İSTENİLEN EVRAKLARDAN BİRER ADET ODA SİCİL SERVİSİNE AYRICA VERİLECEKTİR.