BASIN ODASI

Stuttgart Metal İşleme Fuarı

Stuttgart Metal İşleme Fuarı    03 Ekim 2012 Çarşamba 14:13

Konya Ticaret Odası, uluslararası fuar organizasyonlarına katılmaya devam ediyor. 18 kişiden oluşan KTO heyeti, dünyanın en büyük beş sanayi fuarından biri olarak kabul edilen Stuttgart Metal İşleme Fuarı’na katıldı.

Sayı    : 2012/078
Konu  : Stuttgart Metal İşleme Fuarı

BASIN BÜLTENİ

Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk başkanlığındaki 18 kişilik KTO heyeti dünyanın en büyük beş sanayi fuarından biri olarak kabul edilen Stuttgart AMB Metal İşleme Fuarı’na katıldı. Ziyaret kapsamında Stuttgart Ticaret Ataşesi Ahmet Bayraktar’la bir araya gelen Başkan Öztürk, Konya ve Stuttgart arasında ticari işbirliğine yönelik görüş alışverişinde bulundu. Fuar ziyaretine katılan KTO heyeti Stuttgart’ta bulunan metal işleme fabrikalarında incelemede bulundu. Dünyanın ilk otomobil üreticisi olan Mercedes fabrikasını da bünyesinde barındıran Stuttgart’ta Mercedes – Benz müzesini gezen heyet yetkililerden otomotiv sektöründeki değişimleri ve teknolojileri hakkında bilgi edindiler. CNC saç işleme tezgâhları sektörünün bir numaralı üreticisi olan Trumpf firmasının fabrikasını gezen heyet üretim hakkında bilgi aldı.

Fuar ziyaretini değerlendiren KTO Başkanı Selçuk Öztürk, “Dünya’dan 30 ülkeden 1400 firmanın katıldığı Stuttgart AMB Metal İşleme Fuarı 105 bin metrekare alanda 9 holde yaklaşık 90 bin ziyaretçiyi ağırladı. Stuttgart AMB, büyüklüğü ve katılımcı sayısıyla dünyanın en büyük metal işleme fuarlarından biri olarak kabul edilmektedir. Türkiye’nin metal işleme merkezi olarak kabul edilen Konya’da firmalarımızın uluslararası firmalarla buluşmaları önem taşımaktadır. Organizasyon kapsamında geziye katılan üyelerimiz metal işleme fabrikalarında incelemede bulunarak yetkililerden fabrika ve ürünler hakkında bilgi aldı. Sektördeki firmalarımızın Alman firmalarıyla bir araya gelerek iş bağlantısı kurmalarını sağlamak açısından fuar gezimiz son derece faydalı geçmiştir. Bu tür organizasyonlarla Konya sektörde daha iyi yerlere gelme şansını yakalayacaktır” dedi.

KOSGEB desteğiyle düzenlenen geziye katılan KTO üyeleri gezinin son derece verimli geçtiğini belirterek organizasyonu düzenleyen Konya Ticaret Odasına teşekkür etti.

stutugart-metal-isleme-fuari-(1).jpg

stutugart-metal-isleme-fuari-(2).jpg