Sri Lanka Tarafından Turizm Konusunda Düzenlenen Etkinlik

Sri Lanka Tarafından Turizm Konusunda Düzenlenen Etkinlik27 Temmuz 2021 Salı 12:12

Sri Lanka Tarafından Turizm Konusunda Düzenlenen Etkinlik

T.C. Dışişleri Bakanlığı yazısına istinaden Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden alınan bir yazıda; Asya'da İşbirliği ve Güven Arttırıcı Önlemler Konferansı" (AİGK) (Conference on Interaction and Confidence Building Measures in Asia - CICA) Sekretaryası yazısına atfen, Sri Lanka Turizm Tanıtım Bürosu'nun 17 Ağustos 2021 tarihinde "Turizm işbirliğini geliştirmek amacıyla AİGK Üye Devletleri ile Sanal B2B Ourumu" (Virtual business to business (B2B) interactive session with CICA Member States to enhance tourism cooperation) başlıklı etkinliği düzenlemeyi planladığı bildirilmektedir.

Kazakistan Eski Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in inisiyatifiyle hayata geçirilen AİGK/CICA sürecinin hedefi, Asya'da Türkiye ve Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) benzeri amaçlara ve kurumlara sahip bir işbirliği yapılanmasının temellerini atmak ve Asya'da güvenlik anlayışına çok taraflı yaklaşımlar getirilmesi yoluyla işbirliğinin geliştirilmesi olduğu ifade edilmektedir.

Asya'da önemli bir diyalog platformu teşkil eden AİGK/CICA'ya ülkemiz tarafından başından beri güçlü destek verilmekte olup, bu çerçevede 2010-2014 tarihleri arasında AİGK/CICA Dönem Başkanlığı Türkiye tarafından üstlenildiği belirtilmektedir. Kazakistan'ın ise 24 Eylül 2020 tarihinde 2021-2022 AİGK/CICA Dönem Başkanlığını devraldığı belirtilmektedir.

AİGK/CICA'da ekonomik, çevre, insani, yeni sınama ve tehditler, askeri-siyasi olmak üzere beş ana boyutta Güven Arttırıcı Önlemler'in (GAÖ) uygulanılmasına yönelik çalışma yapılmakta olduğu ve Ülkemizin "Yeni Sınama ve Tehditler" boyutundaki güven arttırıcı önlemlerin Koordinatörlüğünü yürütmekte olduğu belirtilmektedir.

Bu çerçevede, bahse konu etkinliğe katılmak isteyen ve turizm alanında faaliyet gösteren kuruluş/şirketlerinin 7 Ağustos 2021 tarihine kadar ekteki kavram kağıdında yer alan linkten kayıt yaptırmalarının gerektiği belirtilmektedir.

Bilgilerinize sunulur.

EK: AİGK Sekretaryasının yazısı ve etkinlik kavram kağıdı (5 sayfa)