SRC 5 Belgesi Muadili Hakkında

SRC 5 Belgesi Muadili Hakkında 20 Ocak 2015 Salı 10:47

Tehlikeli Madde Taşımacılığında Yol Kenarı Denetimleri Genelgesi çerçevesinde 01/01/2014 tarihinden itibaren denetimler yapıldığı ve Tehlikeli mal taşıyan araç sürücülerinin sahip olmak zorunda oldukları SRC5 Belgesi Hakkında.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’ndan alman bir yazıda, 24/10/2013 tarih ve 28801 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan Tehlikeli Maddelerin Karayoluyla Taşınması Hakkında Yönetmeliğe bağlı olarak 26/12/2013 tarihinde yayımlanan Tehlikeli Madde Taşımacılığında Yol Kenarı Denetimleri Genelgesi çerçevesinde 01/01/2014 tarihinden itibaren denetimler yapıldığı belirtilerek bu kapsamda, tehlikeli mal taşıyan araç sürücülerinin sahip olmak zorunda oldukları Tehlikeli Madde Sürücü Eğitimi Sertifikası (SRC5 Belgesi) kontrollerinin de yapıldığı bildirilmektedir.

Bu kapsamda, Aralık 2014’de yapılması gereken Mesleki Yeterlilik Sınavının yapılamaması sebebiyle eğitimlerini başarıyla tamamlayarak sınava girmeyi bekleyen çok sayıda şoförün mağduriyetinin önlenmesi amacıyla Yönetmeliğin 23 üncü maddesinde denetimle görevli kılman kurum ve kuruluşlarca, tehlikeli madde taşıyan araçlara yönelik Yol Kenarı Denetim Genelgesi (2014/TMKTDGM-02) kapsamında yapılacak denetimlerde, mesleki yeterlilik kuruluşlarınca düzenlenen kurslara katılarak kurs tamamlama sınavlarında başarılı olan ve Eğitim Tamamlama Belgesine sahip şoförlerin bu belgeleri ibraz etmeleri halinde, bu belgelerin 31/03/2015 tarihine kadar SRC5 Belgesi muadili olarak kabul edilmesi hususunda denetimle görevli Kurumlara talimat verildiği belirtilmektedir.

Bilgilerinize sunarız. Saygılarımızla.

KONYA TİCARET  ODASI BAŞKANLIĞI