Son Dönemde Artış Gösteren Uluslararası Dolandırıcılık Hakkında

Son Dönemde Artış Gösteren Uluslararası Dolandırıcılık Hakkında05 Kasım 2019 Salı 12:04

Sayın Üyemiz,

Son dönemlerde birçok hayali firmanın ülkemizdeki şirket ve şahıslara yönelik dolandırıcılık girişimlerinde bulunduğu, genellikle Afrika ülkelerinden adres gösteren hayali firmaların ülkemizdeki şirketlere elektronik posta göndererek, bazı kurum ve kuruluşların ihale açtığını ve bu ihaleye katılmak için firmalarımızdan teklif ve belge almaya çalıştıkları yönünde şikayetler artmıştır. Firmalarımızdan aldıkları tekliften sonra ihaleye gireceklerini ve ihalenin kesin olarak kendilerinde kalacakları belirten dolandırıcılar firmalarımızdan bazen ihale teminat bedeli talep etmektedirler. Farklı yollar ile firmalarımızı dolandırmaya yönelik şikâyetler odamıza ulaşmaktadır.

Bahse konu hayali firma ve şahıslar ile yapılan yazışmalar da herhangi bir şüpheli durumda üyelerimizin zarar görmemesi için yapılacak işlemler öncesi ilgili ülkede faaliyet gösteren ticaret müşavirliklerimizle iletişime geçmeleri faydalı olacaktır.

Bilgilerinize duyurulur.