SIRBİSTAN-TÜRKİYE İŞ FORUMU - 7 EKİM 2019, BELGRAD

SIRBİSTAN-TÜRKİYE İŞ FORUMU - 7 EKİM 2019, BELGRAD03 Ekim 2019 Perşembe 10:01

SIRBİSTAN-TÜRKİYE İŞ FORUMU - 7 EKİM 2019, BELGRAD

T.C. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Sırbistan’a gerçekleştireceği resmi ziyaret kapsamında, DEİK/Türkiye-Sırbistan İş Konseyi ve Sırbistan Ticaret ve Sanayi Odası (PKS) iş birliği ile 7 Ekim 2019 tarihinde, Palace of Serbia’da “Sırbistan-Türkiye İş Forumu” düzenlenecektir.

Son yıllarda özellikle Türk yatırımcılar için cazip bir pazar haline gelen Sırbistan, kalifiye iş gücü ve iş dostu yatırım ortamı yanında yatırımcılara sağladığı vergisel ve finansal teşvikler ile dikkat çekmektedir. Sırbistan, merkezi konumu ve Avrupa Birliği, Balkanlar, Türkiye, Rusya ve Kazakistan gibi çok çeşitli ülke ve bölge pazarları ile gümrüksüz ticaret imkanına sahip olması sayesinde, ihracata yönelik yatırım yapmak isteyen firmalar için bir üretim üssü olma yolunda hızla ilerlemektedir.

Sırbistan ile ülkemiz arasında ticaret ve yatırım ilişkilerinin geliştirilmesi için başta tekstil, otomotiv, tarım, gıda, inşaat, sanayi ve turizm sektörleri olmak üzere pek çok alanda önemli fırsatlar söz konusudur. Bunun yanında, 2019 yılında yürürlüğe giren güncellenmiş Serbest Ticaret Anlaşması (STA) iş insanlarına büyük avantajlar sunmaktadır.

Ekte taslak programı sunulan İş Forumu’na katılmak isteyen firma temsilcilerinin https://portal.deik.org.tr/KatilimFormu/1045/13604 bağlantısında yer alan kayıt formunu 4 Ekim 2019 Cuma günü mesai bitimine kadar doldurmaları ve katılım bedelini tamamlamaları rica olunmaktadır. Belgrad’a gidiş dönüş özel uçakla gerçekleştirilecek olup ayrıntılı bilgi katılım formunda yer almaktadır. Ülkemiz ile Sırbistan arasında var olan anlaşma gereği T.C. vatandaşları Sırbistan’a seyahatlerinde 3 ay süreyle vizeden muaftır.

Saygılarımızla.

Ek: Taslak Program

Detaylı bilgi için irtibat kişisi:

Büşra Şener ( bsener@deik.org.tr, 0212 339 50 22)