SİNGAPUR İŞ FEDERASYONU'NUN DUYURUSU

SİNGAPUR İŞ FEDERASYONU'NUN DUYURUSU17 Haziran 2020 Çarşamba 12:19

Singapur İş Federasyonu'nun Duyurusu

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden alınan yazıda, T.C. Ticaret Bakanlığı’nın yazısına atfen, Singapur'da oda/birliklerin çatı örgütü olarak faaliyet göstermekte olan Singapur İş Federasyonu (Singapore Business Federation) tarafından firmalar arası eşleştirme hizmetlerine ilişkin bir bilgilendirmeye yer verildiği belirtilmektedir.

Yazıda devamla, Covid-19 salgını sebebiyle ortaya çıkan talebi karşılamaya yönelik olarak işletmelerin hem yerli firmalar hem de yurtdışında faaliyet gösteren firmalar ile iletişimlerini kolaylaştırmak amacıyla "Covid-19 Firma Eşleştirme Hizmeti (Covid-19 Business Matching Service)" uygulamasının başlatıldığı; ilk olarak cerrahi maskeler, termometreler, dezenfektanlar, koruyucu gözlükler ve eldivenler gibi kişisel koruyucu ekipmanlar ile medikal ürünlerin tedarik ve talebine yönelik olarak uygulamanın olacağı, ilerleyen aşamalarda ise daha fazla ürün kategorisinde eşleştirme yapılmasının planlandığı ifade edilmektedir.

Bu çerçevede, söz konusu uygulama ile ilgilenen alıcı ve/veya tedarikçi firmaların online bir form ile başvurarak veri tabanına dahil olabilecekleri belirtilmekte olup, sistemde eşleşme oluşması halinde de alıcı ve tedarikçi firmaların irtibatlandırılacağı ifade edilmektedir.

Alım yapma talebinde bulunan firmalar ve tedarik sunmak isteyen firmaların başvuru yapabileceği formlar "Covid-19 Business Matching Service" başlık altında https://www.sbf.org.sg/ sayfasında yer almaktadır.