Şili'ye İhracatta Kullanılan Tercihli Menşe İspat Belgeleri

Şili'ye İhracatta Kullanılan Tercihli Menşe İspat Belgeleri22 Mayıs 2020 Cuma 12:51

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden aldığımız bir yazıda, Ticaret Bakanlığı'ndan alınan 5.05.2020 tarihli ve E-00054208512 sayılı yazısında, Kovid-19 salgını nedeniyle alınan önlemler kapsamında, serbest ticaret anlaşması bulunan ülkelerden Şili'ye yapılan ithalat işlemlerinde tercihli menşe ispat belgelerinin dijital kopyalarının, salgının bitmesini takiben orijinal nüshalarının teslim edilmesi şartıyla kabul edileceğinin belirtildiği bildirilmiştir.

Şili Gümrük İdaresi tarafından alınan ticaretin kolaylaştırılması önlemlerine ilişkin detaylı bilgiye https://www.aduana.cl/se-establecen-nedidas-de-facilitacion-del-comercioexterior-para/aduana/2020-03-19/140021.html web sayfasından ulaşılabilinmektedir.

Bilgilerinize sunarız.