SERMAYE ARTIRIMI TESCİLİNDE GEREKLİ EVRAKLAR

1. Ticaret Sicili Müdürlüğü'ne hitaben (Yetkili tarafından imzalı) Dilekçe
  2. Artırılan Nakti sermayenin 1/4'nün şirket hesabına bloke olarak yatırıldığına dair dekontun aslı ve banka tarafından Ticaret Sicili Müdürlüğü'ne yazılmış mektup (aslı) (HERBİR ORTAĞIN YATIRDIĞI TUTAR GÖRÜLECEK ŞEKİLDE DÜZENLENMELİDİR)
  3. Ortaklar tarafından imzalanmış tadil tasarısı 2 adet
  4. Sermaye artırımı ile ilgili tadil kararı noter onaylı 2 adet
  5. Sermaye artırımı ile ortak alınıyor ise; yeni ortaklar tarafından alınmış anasözlemenin 1. madde eski yeni şeklini gösterir ortaklar kurulu kararı noter onaylı 2 adet
  6. Sermaye artırımı sadece iç kaynaklardan veya sermaye taahhüdü yoluyla ya da sermaye taahhüdü ile birlikte iç kaynaklardan yapılıyorsa, sermayenin tamamının ödendiğine, karşılıksız kalıp kalmadığına ve şirket özvarlığının tespitine, iç kaynaklardan karşılanan tutarın şirket bünyesinde gerçekten var olduğuna ilişkin yeminli mali müşavir veya serbest muhasebeci mali müşavir raporu ya da denetime tabi şirketlerde denetçinin bu tespitlere ilişkin raporu, tespiti yapan YMM veya SMMM'nin Faaliyet Belgesi Fotokopisi.

7. Sermaye artırımının sadece iç kaynaklardan yapılması durumunda, şirket sermayesinin özvarlık içinde korunduğunu, iç kaynaklardan karşılanan tutarın şirket bünyesinde gerçekten var olduğunu doğrulayan müdürler kurulunun açık ve yazılı beyanı ile genel kurul tarafından onaylanmış yıllık bilanço, bilanço tarihinin üzerinden altı aydan fazla zaman geçmiş olması halinde ise müdürler kurulu tarafından onaylanmış ara bilançonun müdürlüğe verilmesi halinde, 6.bendte belirtilen rapor aranmaz.

8. Ayni sermaye artırımı varsa devralınacak işletmeler ve ayni hakların değerinin tespitine ilişkin mahkemece atanan bilirkişi tarafından hazırlanmış değerleme raporları. Aslı ve Mahkeme tarafından atanan bilirkişiye ait atama kararı fotokopisi 1 adet. (Gayrimenkul-araç gibi ayni sermaye ilavesi olan durumlarda ilgili müdürlüğe bildirim yapılabilmesi için bildirim yapılacak müdürlük sayısı kadar ilave rapor fotokopisi düzenlenmelidir.)
  9. Konulacak ayni sermaye üzerinde herhangi bir sınırlamanın olmadığına dair ilgili sicilden alınacak yazı. 1 Adet

10. Ayni sermaye olarak konulan taşınmaz, fikri mülkiyet hakları ve diğer değerlerin kayıtlı bulundukları sicillere şerh verildiğini gösteren belge. 1 Adet

11. Toplam artırılan tutarın %004 (onbindedört) oranında yatan tutarı gösterir dekont aslı 1 Adet

12. Varsa ferdi işletmenin devr alınması tadil tasarısı örneği
  13. Varsa ayni sermaye konulması tadil tasarısı örneği
YUKARIDA İSTENİLEN EVRAKLARDAN BİRER ADET ODA SİCİL SERVİSİNE AYRICA VERİLECEKTİR.
KARARLARIN ALTINDA YÖNETİM KURULUNUN T.C. NUMARALARI MUTLAKA YAZILI OLACAK.