Sera Gazı Emisyonlarının Takibi Hakkında Yönetmelik (MRV)

Sera Gazı Emisyonlarının Takibi Hakkında Yönetmelik (MRV)22 Ağustos 2014 Cuma 08:57

Sera Gazı Emisyonlarının Takibi Hakkında Yönetmelik (MRV) kapsamında, tesisler; izleme planlarını hazırlayarak bu yılın Ekim ayı içerisinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na, Çevre Bilgi Sistemi aracılığı ile ileteceklerdir.

Sayın Üyemiz,

Bu konuda, bazı danışmanlık firmalarının üyelerimizi arayıp MRV konusunda ücretli danışmanlık teklif ettikleri bilgisi tarafımıza ulaşmış bulunmaktadır.

Konuyla ilgili olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu (GİZ) ile birlikte yabancı uzmanların desteği ile bu konuda her bir sektöre “Sera Gazı Emisyonlarının İzlenmesi, Raporlanması ve Doğrulanması Hakkında Kapasite Geliştirme Projesi” çerçevesinde, Eylül ve Ekim aylarında ilk olarak izleme planlarının hazırlanması ile ilgili eğitimler verecektir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek olan eğitimlerde, tesislere izleme planlarını nasıl hazırlayacakları anlatılacak olup ve tesislerin, bu eğitimlere ellerindeki bilgilerle iştirak etmeleri durumunda izleme planlarının ilk versiyonlarını hazırlamaları hususunda eğitim verilmesi kurgulanmaktadır.

Bakanlık tarafından, danışman firmalara verilen bir “Eğiticilerin Eğitimi” bulunmamakta olup, bu konuda yetkilendirilmiş bir firma olmadığını üyelerimize bildirmek isteriz. Bu nedenle, danışmanlık firmaları ile yapılan görüşmelerde temkinli olunması gerekmektedir.

Ayrıca, Ağustos ayı içerisinde, tesislerin izleme planlarının nasıl hazırlayacaklarını adım adım anlatan bir rehber yayınlanacaktır. Konu ile ilgili soru ve görüşlerinizi iklim@csb.gov.tr adresine gönderebilirsiniz.

Bilgilerinize sunarız. Saygılarımızla,