Rusya Taşımacılık Düzenlemeleri Hk.

Rusya Taşımacılık Düzenlemeleri Hk.16 Haziran 2021 Çarşamba 11:09

Rusya Federasyonu’nda trafik ihlali yapan ve hakkında ceza tahakkuk ettirilen kargo aracı (TIR) yabancı taşıyıcılarının dikkatine

Rusya Federasyonu’nun 07.06.2021 tarihinde yürürlüğe giren 8 Aralık 2020 tarihli ve 398-FZ sayılı Federal Kanununun 4'üncü maddesi ve alt paragraflarına göre, Rusya Federasyonu’nda trafik ihlali yapan ve hakkında ceza tahakkuk ettirilen maksimum ağırlığı 12 tondan fazla olan kargo aracı (TIR) yabancı taşıyıcıların bahse konu cezayı ödemeden Rusya Federasyonu’ndan ayrılamayacaklarının, Rusya Federasyonu İdari Suçlar Kanunu kapsamında idari suç işleyen yabancı kargo aracının, idari para cezası ödenmeden yetkili makamlarca alıkonulabileceğinin, otoparka çekilebileceğinin, Rusya'ya giren yabancı araçlar için Rusya'da önceki bir seyahat sırasında verilmiş olan ödenmemiş cezaları varsa, taşıyıcı, sınır kontrol noktasını geçmeden önce bunları üç saat içerisinde ödemekle yükümlü olduğunun, bu süre zarfında para cezası ödenmezse, Rusya Federasyonu topraklarına girişine izin verilmeyeceğinin yer aldığı bildirilmektedir.

Söz konusu denetimlerin Rusya Federasyonu İçişleri Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı ve Federal Gümrük Servisi arasında oluşturulan bilgi iletişim sistemi aracılığıyla gerçekleştirileceği, Karar taslağı metnine ve onay sürecine ilişkin bilgilere https://regulation.gov.ru/projects#npa=115868 bağlantısından erişilmesi mümkün olduğu ifade edilmektedir.