Personel ve İşçi Servisleri Yolcu Kapasitesi Hk.

Personel ve İşçi Servisleri Yolcu Kapasitesi Hk.27 Mart 2020 Cuma 08:12

Personel ve İşçi Servisleri Yolcu Kapasitesi Hakkında

Sayın Üyemiz,

Koronavirüs (COVID-19) salgını ile mücadele kapsamında;

İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünün 23.03.2020 tarih ve 5823 sayılı genelgesi ile toplu taşıma araçlarına sınırlandırma getirilerek yolcu kapasitelerinin %50 si kadar yolcu taşıyabilme kuralı getirilmiş, yine İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünün 5882 sayı ve 25.03.2020 genelgesi ile personel servislerinin bu sınırlamadan istisna olduğu belirtilmiştir.

Ancak görülen lüzum üzerine, personel ve işçi servislerinin de ruhsatlarında yazan yolcu kapasitelerinin %50’si oranında yolcu taşımalarına, istisna uygulamasının sonlandırılmasına ve uygulamanın bu şekilde yürütülmesine karar verilmiştir.

Bilgilerinize sunarız.