BLOG >> KTO RAPORLARI >> EMRE YILMAZ

PERAKENDE SEKTÖRÜ “2015 Değerlendirmesi, 2016 Beklentileri”

PERAKENDE SEKTÖRÜ “2015 Değerlendirmesi, 2016 Beklentileri”22 Şubat 2016 Pazartesi 15:47

Perakende sektörü Türkiye’nin lokomotif sektörlerinden bir tanesidir. Geçtiğimiz yıl itibarıyla dünya genelinde 16 trilyon dolarlık bir hacme sahip olan perakende sektörü aynı dönemde %11’lik bir büyüme göstermiştir. 2015 yılsonu itibarıyla 22 trilyon dolara ulaşması beklenen perakende sektörü, Türkiye’de ise her yıl ortalama %5,7 büyümektedir. 1.8 milyon kişiye iş sağlayan perakende sektör hacminin 2016 itibarıyla 420 milyar dolara ulaşması beklenmektedir.

Türkiye genelinde 2015’te AVM sayısının açılan 18 yeni AVM’yle birlikte 358’e ulaştığını düşündüğümüzde, perakendeciliğin Türkiye’de AVM odaklı büyüdüğünü söyleyebiliriz. [Devamı]