Ozon Tabakasını İncelten Maddelerin İthaline İlişkin Tebliğ

Ozon Tabakasını İncelten Maddelerin İthaline İlişkin Tebliğ14 Ocak 2012 Cumartesi 12:00

TOBB tarafından Odamıza gönderilen yazıda Ozon Tabakasını İncelten Maddelerin İthaline İlişkin Tebliğ hakkında bilgi verilerek, şu açıklamalara değinilmiştir;

Bilindiği üzere, Türkiye’nin 19 Aralık 1991 tarihinde taraf olduğu Ozon Tabakasını İncelten Maddelere Dair Montreal Protokolü ile ilgili ulusal ve uluslar arası çalışmaların izlenmesi, koordinasyonu ve ozon tabakasına zarar veren maddelerin üretim ve tüketimlerinin kontrol altına alınarak, bir takvim çerçevesinde aşamalı olarak kullanımlarına son verilmesi çalışmaları gerçekleştirilmektedir. Bu kapsamda, Ozon Tabakasını İncelten Maddelerin İthaline İlişkin Tebliğ 31 Aralık 2011 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanmış ve 1 Ocak 2012 tarihinde yürürlüğe girmiştir.

Söz konusu tebliğe http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2011/12/20111231M1-17.htm adresinden ulaşılabilmektedir.