BLOG >> KTO RAPORLARI >> EMRE YILMAZ

OTOMOTİVDE YENİ PAZAR: RUSYA

OTOMOTİVDE YENİ PAZAR: RUSYA19 Ocak 2015 Pazartesi 13:56

Otomotiv sektörü Türkiye’nin yüksek gelirli ihracat kalemleri listesinde başta gelmektedir. Otomotiv endüstrisinde 2013’te 21 milyar dolarlık ihracat yapan Türkiye, bunun 1 milyar 160 milyon dolarını Rusya’ya gerçekleştirmiştir. Rusya ile ABD-AB arasındaki ticari savaş nedeniyle, Rusya birçok üründe çeşitli kısıtlamalar getirdi. Gıda ürünleri bunların başında gelmektedir. Ancak, kısıtlamaların asıl hedefi AB ve ABD’nin Rusya’dan para kazanamaması. Yani Rusya aslında hala bu ürünlere ihtiyaç duyuyor ve almak zorunda. [Devamı]