BLOG >> KTO RAPORLARI >> HAKAN KARAGÖZ

OTOMOTİV SEKTÖRÜ VE YERLİ OTOMOBİL

OTOMOTİV SEKTÖRÜ VE YERLİ OTOMOBİL11 Ekim 2021 Pazartesi 15:27

Otomotiv sektörü, sürekli gelişen ve önemi giderek artan bir sektördür. Sektörde yükselen rekabete bağlı olarak verimlilik artışı, etkin kaynak kullanımı gibi unsurlar büyük öneme sahiptir. Bu kapsamda rekabette öne çıkmak için Ar-Ge, kalite yönetimi, ana ve yan sanayi arası işbirliği, esnek üretim yöntemi gibi özellikler belirleyici unsurlardır.
Otomotiv sektörü, karayolu taşıtları ve bu araçlarda kullanılan parçaları üreten bir sanayi dalıdır. Sektör, gelişmiş ülkelerde ekonominin lokomotifi olarak kabul edilmektedir. Bunun sebebi ise birçok sektörle olan yakın işbirliği içerisinde olmasıdır. [Devam]