BLOG >> KTO RAPORLARI >> MEHMET ÖZÇELİK


OTOMOTİV SEKTÖRÜ “2015 Değerlendirmesi, 2016 Beklentileri”

Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörü konumundaki otomotiv sektörü, 2015 yılında %5’lik düşüş ve 21,1 milyar dolar ihracat ile yaşanan "parite" kaybına rağmen 10. kez kesintisiz sektörel ihracat şampiyonu olmuştur.
Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörü konumundaki otomotiv sektörü, 2015 yılında %5’lik düşüş ve 21,1 milyar dolar ihracat ile yaşanan "parite" kaybına rağmen 10. kez kesintisiz sektörel ihracat şampiyonu olmuştur. Ayrıca 2015 yılında ulaşılan ihracat rakamı; 2007, 2008, 2013 ve 2014 yıllarının ardından en yüksek 5'inci ihracat rakamı olmuştur.
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Otomotiv Endüstrisi İhracatçılar Birliği (OİB) verilerine göre, 2014'te 22,2 milyar dolar olan otomotiv sektörü ihracatı, 2015'te yüzde 5'lik düşüşle 21,1 milyar dolar olarak gerçekleşmiştir. Türkiye'nin otomotiv ihracatı gerçekleştirdiği ilk 10 ülke arasında, Avrupa Birliği (AB) üyeleri dışında sadece ABD ve İsrail yer almıştır.[Devamı]
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Yazılım: CM Bilişim