ÖLÇÜ VE ÖLÇÜ ALETLERİNİN MUAYENELERİNE İLİŞKİN DİĞER İŞLEMLER

ÖLÇÜ VE ÖLÇÜ ALETLERİNİN MUAYENELERİNE İLİŞKİN DİĞER İŞLEMLER02 Şubat 2016 Salı 14:27

Damga süresini doldurmuş ölçü ve ölçü aletlerinin (Taksimetre ve lakograf cihazları hariç) periyodik muayeneleri için ilgililerce, sürenin dolduğu yılı izleyen yılın Şubat ayının son gününe kadar, Bakanlık Ölçüler ve Ayar Teşkilatına/Grup Merkezi Belediye Ölçüler ve Ayar Memurluklarına veya Bakanlıkça bu muayeneleri yapmak üzere yetkilendirilmiş muayene servislerine müracaat edilmesi ve müracaat edildiğini gösteren bir belge alınması gerekmektedir. Söz konusu belgenin, ölçü aletinin muayenesi yapılıncaya kadar muhafaza edilmesi ve gerektiğinde ilgililere ibraz edilmesi gerekmektedir. Posta ile yapılacak müracaatlarda, postadaki gecikmeler dikkate alınmayacağı, ayrıca müracaatın da süresi içinde ulaştırılmış olması gerekmektedir. Taksimetre ve takograf cihazlarında ise, muayene süreleri dolmadan ilgililerce periyodik muayenelerinin yaptırılması gerekmektedir.

Bilgilerinize sunulur.