MONTREAL LİMAN İŞÇİLERİNİN GREVİ

MONTREAL LİMAN İŞÇİLERİNİN GREVİ31 Ağustos 2020 Pazartesi 15:48

.

Ottava Ticaret Müşavirliğimizden alınan bilgi notuna atfen, Montreal Limanı'nda görev yapan 1125 işçinin 9 gündür grevde olduğu, limandaki yükleme, aktarma ve elleçleme işlemlerinde gecikmeler yaşandığı, Kanada'nın doğusunda yer alan eyaletlerin dış ticaret işlemlerini olumsuz etkileyen söz konusu grevin sona erdirilmesi konusunda Kanada Kamu İşçileri Sendikası ile Liman İşverenleri Birliği arasındaki görüşmelerin devam ettiği bildirilmektedir.

Ayrıca yapılan açıklamalarda uzlaşmaya kısa sürede varılacağı ifade edilmekte olup, Montreal Limanı üzerinden Kanada ile ticaret yapan firmalarımızın limandaki iş ve işlemlerdeki olası gecikmeleri dikkate almalarında fayda olduğu belirtilmektedir.