MISIR ÜRETİCİ KAYIT SİSTEMİ

MISIR ÜRETİCİ KAYIT SİSTEMİ25 Mayıs 2018 Cuma 15:42

MISIR ÜRETİCİ KAYIT SİSTEMİ

Bilindiği üzere, Mısır Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın Mısır’a ihracat yapan ülke firmalarının Mısır İhracat ve İthalat Kontrol İdaresi bünyesinde oluşturulan bir kayıt sistemine kayıt olma zorunluluğuna dair uygulaması 16.03.2016 tarihinde yürürlüğe girmiş olup, konu hakkındaki çalışmalar bu tarih itibariyle yapılmaya başlanmıştır.

Mısır tarafından 13.04.2018 tarihinde alınan bilgilere göre güncellenmiş onaylı ve onay bekleyen firma listelerinin Ekonomi Bakanlığı’na iletildiği belirtilmekte olup, anılan listede yer alan 381 firmaya Mısır’ın ilgili idari otoritesi tarafından onay verilmiştir. Bununla birlikte, 148 firmanın ise halen onay beklemekte olduğu kaydedilmektedir.

Bu çerçevede, mevcut durumda Mısır Üretici Kayıt Sistemi’ne başvuru işlemlerini tamamlamasına rağmen halihazırda henüz onay bekleyen firmalarımızın güncel durumlarını sorgulamaları ve firmalarımızın sisteme kabul edilmeme gerekçelerinin bilgisinin elektronik posta ile kendilerine verilmesi amacıyla 04.06.2018 tarihine kadar Birliğe başvuruda (disticaret@tobb.org.tr) gerekmektedir.