MISIR ÜRETİCİ KAYIT SİSTEMİ

MISIR ÜRETİCİ KAYIT SİSTEMİ29 Ocak 2018 Pazartesi 14:11

MISIR ÜRETİCİ KAYIT SİSTEMİ

TOBB’dan Odamıza gelen yazıda; Mısır Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın Mısır'a ihracat yapan ülke firmalarının Mısır İhracat ve İthalat Kontrol İdaresi bünyesinde oluşturulan bir kayıt sistemine kayıt olma zorunluluğuna dair uygulamasının 16.03.2016 tarihinde yürürlüğe girmiş olduğu, konu hakkındaki çalışmaların bu tarih itibariyle yapılmaya başlandığı belirtilmiştir.

Yazıda devamla, Ekonomi Bakanlığı'nın Mısırlı muhataplarından aldığı bilgiye dayanılarak halihazırda anılan kayıt sistemine 497 firmanın başvuru işlemini tamamladığı, bununla birlikte söz konusu firmalar arasından 357 firmanın kaydının onaylandığı, geriye kalan 140 firmanın ise onay beklediği anlaşılmıştır.

Bu çerçevede, mevcut durumda Mısır Üretici Kayıt Sistemi'ne başvuru işlemlerini tamamlayan Odamız üyesi firmaların güncel durumlarını sorgulamak ve firmalara sisteme kabul edilip edilmedikleri bilgisini elektronik posta ile vermek, buna ilaveten söz konusu sisteme yeni başvuruda. bulunan firmaların başvuru durumlarını takip etmek amacıyla ekte bir örneği sunulan formun bahsi geçen firmalar tarafından doldurulup 05.02.2018 tarihine kadar Odamıza (tir@kto.org.tr) gönderilmesi gerekmektedir.

Ek: Başvuru Sorgu Formu