MISIR ÜRETİCİ KAYIT SİSTEMİ

MISIR ÜRETİCİ KAYIT SİSTEMİ19 Eylül 2017 Salı 10:25

MISIR ÜRETİCİ KAYIT SİSTEMİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden gelen yazıda, 18.04.2017 tarih ve 6455 sayılı yazı ile, Mısır Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın Mısır’a ihracat yapan ülke firmalarının Mısır İhracat ve İthalat Kontrol İdaresi bünyesinde oluşturulan bir kayıt sistemine kayıt olma zorunluluğu ile ilgili anılan sisteme başvuru işlemlerini tamamlamakla birlikte henüz kayıt yaptıramamış Odamız üyesi firmaların bilgilerinin talep edildiği, Birliğe ulaşan bilgilerin Ekonomi Bakanlığı’nın değerlendirmesine sunulduğu belirtilmiştir.

Ekonomi Bakanlığı’ndan TOBB’ye ulaşan 08.09.2017 tarih ve E.96124 sayılı yazıda, 2017 Eylül ayı sonunda Mısır tarafı ile Cenevre’de gayri resmi bir danışma toplantısı gerçekleştirileceği belirtilerek, halihazırda anılan sisteme başvurusunu tamamlamasına rağmen başvurusu onaylanmayan firmaların güncel durumları ile ilgili bilgi istenmektedir.

Bu çerçevede, Ekonomi Bakanlığı’na iletilmek üzere, sisteme kayıt esnasında yaşanan sorunlara yönelik ekte yer alan formun doldurulması ayrıca mevcut durumda başvuru işlemlerini tamamlamakla birlikte sisteme henüz kayıt yaptıramamış üye firmalarımızın bilgilerini en geç 25 Eylül 2017 Pazartesi günü mesai bitimine kadar osmandogan@kto.org.tr mail adresine göndermeleri gerekmektedir.

Ek: Sorun Tablosu