MENŞE ŞAHADETNAMESİ VE ÖZEL MENŞE ŞAHADETNAMESİ'NİN ELEKTRONİK ORTAMDA DÜZENLENMESİ06 Nisan 2020 Pazartesi 14:32

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden alınan bir yazıda; yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgının ortaya çıkmasını takiben, Menşe Şahadetnamesi ve Özel Menşe Şahadetnamesi (FORM-A)’nin üzerine karekod ve doğrulama linki koymak kaydı ile sadece MEDOS (https://medos.tobb.org.tr/) üzerinden elektronik olarak düzenlenmesi hususunda Ticaret Bakanlığı’na başvurulduğu belirtilmektedir.

Birlik tarafından yapılan girişimler neticesinde Menşe Şahadetnamesi ve Özel Menşe Şahadetnamesi (FORM-A) Belgelerinin sadece MEDOS sistemi üzerinden düzenlenmesi ve onaylanması uygulamasına 8 Nisan 2020 tarihinden itibaren geçileceği belirtilmiştir.

Yazıda devamla, MEDOS sistemi üzerinden onaylanan söz konusu belgelerin Odalarca ıslak olarak imzalanmasına söz konusu tarih itibariyle gerek olmadığı ifade edilmektedir. Ayrıca söz konusu Bakanlıkça ilgili ülkelere gerekli bildirimlerin yapılacağı vurgulanmıştır.

MEDOS sistemine kayıtlı olmayan üyelerimizin sisteme kayıt için “MEDOS Kullanıcı Kayıt Formu”nu aşağıda bulunan mail adresine göndermeleri gerekmektedir.

Mail: medos@tobb.org.tr

Daha fazla bilgi için lütfen irtibata geçiniz: 0.537.528 56 02 / 0.537.528 56 04