MEKSİKA SİBER DOLANDIRICILIK VAKALARI HAKKINDA

MEKSİKA SİBER DOLANDIRICILIK VAKALARI HAKKINDA26 Haziran 2020 Cuma 13:40

Meksika Siber Dolandırıcılık Vakaları Hakkında

TOBB'den Odamıza gelen yazıda, Meksika'da yerleşik şahısların Türk firmasının veya yurt dışındaki müşterisinin e-posta hesapları üzerinden yapılan ticari yazışmaları ele geçirmesi ve izlemesi sonucunda ödeme işleminin verilen bir hesap numarasına yapılmasının talep edilmesi yöntemiyle gerçekleştirilen siber dolandırıcılık vakalarında artış olduğunun gözlemlendiği, Meksika'da banka hesaplarına yapılan ödemelerde ödeme emrinde yer alan alıcı ismi ile resmi hesap isminin veya hesap numarasının uyuşmasının zorunlu olmadığı, mevzuat açığının firmalarımızın mağduriyetine sebep olduğu bildirilmektedir.

İlgi yazı ekinde sunulan söz konusu yazıda, firmaların elektronik haberleşme sistemlerinin "hacklenme" ve siber saldırıya karşı korunacak şekilde yönetilmesi ve ödeme işlemi gerçekleştirilmeden evvel hesap bilgilerinin müşteri ile telefon görüşmesi aracılığıyla teyit edilmesi hususları belirtilmektedir.

Ek: Ticaret Bakanlığı'nın Yazısı