MALİ ULUSLARARASI SANAYİ FUARI

MALİ ULUSLARARASI SANAYİ FUARI13 Aralık 2017 Çarşamba 15:25

MALİ ULUSLARARASI SANAYİ FUARI

Türkiye Cumhuriyeti Ekonomi Bakanlığı’ndan alınan yazıda, Bamako/Mali ‘de ilk kez düzenlenmesi öngörülen “Mali Uluslararası Sanayi Fuarı”na ülkemizin onur konuğu olarak davet edildiği ve söz konusu etkinliğin gerek Mali ile gerekse Afrika’da yer alan Mali’ye komşu ülkelerle gelişmekte olan ticari ilişkilerimiz açısından önem taşıdığı ifade edilmektedir.

2018 yılının Mart ayında düzenlenecek Mali Uluslararası Sanayi fuarına Türkiye Milli Katılım organizasyonu Uludağ İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği tarafından yapılacaktır. Ülkemizin Mali ile olumlu seyreden ilişkileri ışığında, ihracatçılarımız ve yatırımcılarımızın anılan fuara katılmasının, Mali ile ikili ticari-ekonomik ve yatırım hizmetleri (inşaat, altyapı, sağlık, lojistik) alanlarında yatırıma ihtiyacı olan, Batı Afrika Ülkeleri Ekonomik Topluluğu (ECOWAS) üyesi olması nedeniyle Batı Afrika’da 15 ülkeden oluşan yaklaşık 300 milyonluk bir havzaya gümrüksüz ulaşma olanağı sağlayan bu ülkede yatırımcılarımız bakımından göz ardı edilemeyecek cazip bir imkân sunacağı değerlendirilmektedir.

Mali, 37.000.000 hektarlık kullanılmayan tarımsal araziyle bölgedeki en önemli sulanabilir potansiyel sahiptir. Ülkede gıda işleme (meyve, sebze, yağlı tahıl, fındık, şeker kamışı vb.) ayrıca pamuk (Afrika’da 2. Üretici) gibi hammaddelerin işlenmesi için fırsatlar sunmaktadır. Mali et ihracatı, endüstriyel tabakhanesi, süt üretimi vb. yatırım fırsatları ile Batı Afrika Ülkeleri Ekonomik Topluluğu’nun en büyüğüdür. Demir, çimento, kiremit, boya, donanım, mobilya vb. inşaat malzemeleri üretimi için fırsatlar vardır. Afrika’nın üçüncü büyük altın üreticisi olan ülkede aynı zamanda demir, petrol, kireçtaşı, boksit ve fosfat vardır. Diğer taraftan, söz konusu etkinlik, tarafımızdan salt bir ticari organizasyon olarak değerlendirilmeyerek ülkemizin etkin tanıtımı ve Türk ve Türkiye imajının anılan bölgede etkin olarak sunulabilmesini hedeflemektedir. Mali Uluslararası Sanayi Fuarına milli katılım kapsamında katılacak olan firmalarımız T.C. Ekonomi Bakanlığı tarafından 2017/4 sayılı karar kapsamında sağlanan teşviklerden yararlandırılacaklardır. Bu kapsamda Bakanlık tarafından belirlenerek web sayfasında ilan edilen; yer kirası , nakliye, ulaşım ve standa ilişkin giderlere karşılık olarak katılımcıya m² bazında ödenecek tutarın oranı %50 olup, üst limit 50.000.-Türk Lirası’dır.

Başta tarım ürünleri işleme sanayi, pamuk işleme, su ürünleri işleme, inşaat malzemeleri, tüketim malları, madencilik, sağlık, lojistik, altyapı, enerji olmak üzere her sektörden katılım önerilmektedir. Fuara katılmak isteyen firmalarımızın online başvuru formunu https://goo.gl/KwK3s3 doldurmaları rica olunur. Türkiye’nin onur konuğu olduğu fuara katılım teyitlerinizin ivedilikle yapılması organizasyon açısından önem taşımaktadır. Katılımcı ücretinin belirlenebilmesi için çalışmalar devam etmekte olup ücret bilgileri başvuru yapan firmalara bilahare iletilecektir.

Online başvuru linki: https://goo.gl/KwK3s3

Ayrıntılı bilgi için :