MAHİR ELLER PROJESİ ile Firmalarımıza Yönelik Ücretsiz Mesleki Yeterlilik Belgesi Edinme İmkânı

MAHİR ELLER PROJESİ  ile Firmalarımıza Yönelik Ücretsiz Mesleki Yeterlilik Belgesi Edinme İmkânı14 Mart 2019 Perşembe 11:11

Sayın Üyemiz

Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) genel koordinasyonunda ve Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) işbirliğinde, Avrupa Birliği Bölgesel Güven Fonu (Madad Fonu) tarafından desteklenen “Mahir Eller Projesi” ilimizde Konya Ticaret Odası (KTO) tarafından yürütülmektedir.

Mahir Eller Projemizin temel amacı, vatandaşlarımızın ve geçici koruma altındaki Suriyelilerin istihdam edilebilirliklerini, mevcut mesleki becerilerinin belgelendirilmesi suretiyle artırmaktır. Belirlenen hedef doğrultusunda ilimizde ikamet eden geçici koruma altındaki Suriyelilerin ve vatandaşlarımız yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşları tarafından yapılan Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) mesleki yeterlilik sınavlarına girmeleri sağlanacaktır.

Sınava başvuru ve belgelendirme ücretlerinin tamamı projemiz bütçesinden karşılanacaktır.

Aşağıda ek ’teki  “Proje Kapsamında Belgelendirme Sınavı Açılabilecek Yeterlilikler”  dosyasında bulunan meslek dallarında hâlihazırda istihdam ettiğiniz çalışanlarınız var ise bu hizmetten yararlanabilmeniz için; https://tr.surveymonkey.com/r/MahirEllerProjesi linki üzerinden kayıt olmanız gerekmektedir.

SON BAŞVURU TARİHİ: 22 MART 2019

Ayrıca işverenlerimize yönelik teşvik olarak; proje kapsamında mesleki yeterlilikleri belgelendirilmiş kişileri istihdam etmeleri durumunda istihdam ettikleri kişi için asgari brüt ücretin %10’u ve SGK işveren primlerinin tamamı, (en fazla) 6 ay boyunca proje bütçesinden karşılanacaktır. İşverenlerin geçici koruma altındaki Suriyelileri istihdam etmekten doğacak çalışma izni masrafı da yine proje bütçesinden karşılanacaktır.

Sınavların ve belgelendirme işlemlerinin Nisan - Aralık 2019 döneminde yapılması öngörülmektedir.

Ayrıntılı sınav takvimi, talepler toplandıktan sonra başvuru sayısına göre belirlenecek ve ilgili firmalar bu doğrultuda bilgilendirilecektir.

Proje ile ilgili daha detaylı bilgi almak için Odamız bünyesindeki proje ofisimizi ziyaret edebilir veya  www.mahirellerprojesi.com  adresimize erişim sağlayabilirsiniz.

Detaylı bilgi için:
Erdener SUNAR
0332 221 5206 – e.sunar@kto.org.tr

Saygılarımızla,

Proje Kapsamında Belgelendirme Sınavı Açılabilecek Yeterlilikler listesi için tıklayınız