Konya-1 °C

Maden Atıkları Yönetmeliği Hakkında16 Ağustos 2017 Çarşamba 15:57

Maden Atıkları Yönetmeliği Hakkında

Sayın Üyemiz,

Bilindiği üzere; maden atıklarının yönetimine ilişkin usul ve esaslarının belirlendiği “Maden Atıkları Yönetmeliği” nin 15.07.2015 tarih ve 29417 sayılı Resmi Gazete ’de yayımlanarak 15.07.2017 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Bu tarih itibariyle maden atıklarının bertarafı ile ilgili iş ve işlemler söz konusu Yönetmelik hükümleri doğrultusunda gerçekleştirilecektir.

26.03.2010 tarih ve 27533 sayılı Resmi Gazete ’de yayımlanarak yürürlüğe giren ‘’Atıkların Düzenli Depolanmasına Dair Yönetmelik’’ hükümleri doğrultusunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından düzenlenen ‘’Düzenli Depolama Tesisi Saha Yönetimi ve İşletme Eğitimi’’ ne maden işletmelerinde görev yapan personelin katılma zorunluluğu bulunmamaktadır.

Diğer taraftan, maden atıklarının bertaraf edildiği tesisler ile ilgili eğitimlerin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ‘’Maden Atıkları Yönetmeliği’’ kapsamında ayrıca düzenleneceği bildirilmektedir.

İlgililere saygıyla duyurulur.