LİBYA MUTABAKAT ZAPTINA İLİŞKİN TABLO

LİBYA MUTABAKAT ZAPTINA İLİŞKİN TABLO23 Kasım 2020 Pazartesi 09:49

Libya Mutabakat Zaptına İlişkin Tablo

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden Odamıza gelen yazıda; Türkiye ile Libya arasında, müteahhitlik alanında 13.08.2020 tarihinde imzalanan Mutabakat Zaptı'na (MoU) ilişkin olarak yazıların daha önce iletildiği belirtilmiş olup, bu defa, Ticaret Bakanlığı'ndan alınan yazıda, her iki imzacı taraf arasından da söz konusu MoU'nun onay sürecinin tamamlandığı ve resmen yürürlüğe girdiği bilgisinin edinildiği bildirilmiştir.

Bu kapsamda Libyalı idarelere herhangi bir başvuru yapmamış veya bu idarelerle görüşme başlatmamış olan ülkemiz firmalarının herhangi bir hak ve menfaat kaybına uğramamaları adına, anlaşma hükümlerinin getirmiş olduğu takvim çizelgesi içerisinde ivedilikle ilgili idarelere başvurmalarının gerekliliğinin altı çizilmiştir.

Ayrıca, başvuru formu takibi açısından, Libyalı idarelere başvuran vuran firmaların başvuru durumlarına ilişkin bilgilerinin ekte yer alan form ile Odamıza mail (e-posta: tir@kto.org.tr) gönderilmesi gerekmektedir.

Ek: Tablo