Kütle Denge Bildirimi Genelgesi

Kütle Denge Bildirimi Genelgesi27 Ekim 2021 Çarşamba 09:52

k KDS Uygulaması ile ilgili iş ve işlemlerin bu Genelge kapsamında yürütülmesi hususunda bilgilendirilmesi

İlgi : Bakanlığımız (Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü)'ın 13.09.2021 tarihli ve E-39463277-145.99-1672585 sayılı yazısı.

Atık işleme tesisleri ve Özel Faaliyet Belgesi almış tesislerce sürdürülen faaliyetlerin, izlenmesi, denetlenmesinde standartlaşma ve uygulama birliği; sağlıklı bir atık envanteri oluşturarak atık yönetim stratejilerinin oluşturulması ve atık üretici beyanları ile atık işleme tesisleri beyanları arasında karşılaştırma yapılabilmesinin sağlanması için Bakanlığımız birimlerince ortak bir çalışma yürütülerek bir genelge hazırlanmıştır.

Kütle Denge Bildirimleri konulu bu genelge 27.08.2021 tarihinde imzalanarak yürürlüğe girmiş bulunmakta olup, Bakanlığımızın (Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü) web sitesinde (https://ced.csb.gov.tr/genelgeler-i-434) yer alan "Mevzuat" başlığı altında yayımlanmaktadır.
Bilgilerinize sunulur.