KURULUŞ TESCİLİNDE İSTENECEK EVRAKLAR

1. Ticaret Sicili Müdürlüğü'ne hitaben yazılmış dilekçe
  2. Taahhütname 1 adet.
  3. İlgili Bakanlığın veya ilgili İl Müdürlüğü'nün izin şerhini ihtiva eden ve Ticaret Sicili Müdürlüğü'nden onaylı 1 adet anasözleşme
  4. İlgili Bakanlık İl Müdürlüğü'nün kooperatif kuruluşuna dair izin yazısının 1 aslı, 1 fotokopisi
  5. Kooperatif sermayesinin 1/4'ünün yönetim kurulu üyelerinden birisinde toplandığına dair tüm ortaklar tarafından imzalanmış yazı  1 adet
  6. Anasözleşmece teşekkül ettirilen yönetim kurulu üyelerinin:Noter onaylı vazife taksimi ve yetki kararı 3 adet
  7. Ticaret Sicili Müdürlüğü'nden onaylı imza beyannamesi 1 adet (Islak İmzalı)
  8. Kurucuların nüfus cüzdanı suretleri. (T.C. Kimlik No bilgisi ile Ticaret Sicili Müdürlüğü'nden temin edilecek).
  9. Hükmi şahıslara ait kayıt beyannamesi 1 Adet
  10. Tüzel kişiler için oda kayıt beyannamesi. 1 Adet
  11. Kira kontratı veya tapunun fotokopisi 1 Adet
  12. Muhasebeci sözleşmesi 1 Adet

Kooperatiflerin kuruluşlarında; İlgili Bakanlık il Müdürlüğünün vermiş olduğu kuruluş izin yazısında Ana Sözleşmelerin Tescil Ve İlanı Zorunlu Bulunan Maddeler ile ilgili herhangi bir bilgi belirtilmemiş ise buraya tıklayınız.

ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Son düzenleme ile artık kişinin ayırt etme gücünün bulunmadığı konusunda tereddütte kalınırsa, kişinin okur-yazar olmaması ve ya Türkçe bilmemesi, sağır, dilsiz ve görme engelli olması durumunda şirket sözleşmesi ve imza beyannamesi müdürlüğümüzce tasdik edilecektir. Bu kapsamda

1. Kişinin ayırt etme gücünün bulunmadığı konusunda tereddüt te kalınırsa yetkili makamlardan şahsın ayırt etme gücünü haiz olduğuna ilişkin belge istenecektir.

2. Kişinin okur-yazar olmaması durumunda; 2 tanık ile birlikte mühür veya bir alet yada parmak izi kullanmak suretiyle imza alınarak evraklar hazırlanacaktır.

3. Kişinin Türkçe bilmemesi durumunda; bir tercüman eşliğinde imza alınarak evraklar hazırlanacaktır.

4. Kişinin Sağır, dilsiz ve görme engelli olması durumda;

Sağır ve dilsizler bakımından işaret dilinden anlayan bir tercüman

Görme engelliler için iki tanık ile beraber

Ticaret Sicili Müdürlüğü'ne getirilmesi gerekmektedir.

DİKKAT!!!!!!!!

KOOPERATİF KURULUŞLARINDA GEÇİCİ BİR YÖNETİM KURULU OLUŞTURULARAK; İLK GENEL KURULA KADAR ŞEKLİNDE SÜRE BELİRLENMELİ VE DAHA SONRA EN KISA SÜREDE GENEL KURUL YAPILARAK YENİ YÖNETİM KURULU SEÇİLMELİDİR.

YUKARIDA İSTENİLEN EVRAKLARDAN BİRER ADET ODA SİCİL SERVİSİNE AYRICA VERİLECEKTİR.
KARARLARIN ALTINDA YÖNETİM KURULUNUN T.C. NUMARALARI MUTLAKA YAZILI OLACAK.