Konya-2 °C

KURULUŞ TESCİLİNDE GEREKLİ EVRAKLAR

1. Ticaret Sicili Müdürlüğüne hitaben dilekçe. (Yetkili tarafından imzalı)
  2. Sermayenin %004 (onbindedört)'ü oranında yatan tutarı gösterir dekont aslı 1 Adet ( Rekabet Kurumuna yatırılacak tutar için makbuz )
  3. Sermayenin 1/4'nün bloke hesabına yatırıldığına dair dekontun aslı ile birlikte banka tarafından Ticaret Sicili Müdürlüğüne yazılmış mektup (aslı) (HERBİR ORTAĞIN YATIRDIĞI TUTAR GÖRÜLECEK ŞEKİLDE DÜZENLENMELİDİR)
  4. Şirketin temsil ve ilzamına yetkili olanların şirket unvanı altında Noter ve ya Ticaret Sicili Müdürlüğü'nden onaylı üçer imzalarını ihtiva eden imza beyannamesi (Tescil talepnamesi)  1 adet.
  5. Ticaret Sicili Müdürlüğünün incelemesinden geçmiş, Noter ve ya Ticaret Sicili Müdürlüğü'nden tasdikli ıslak imzalı şirket sözleşmesi. 1 Adet.  (Şirket sözleşmesi mersisten hazırlanırken müdür/müdürler kurulu ile ilgili maddeye ilave edilmesi tavsiye olunan maddeleri ekmeniz sizin yararınıza olacaktır.)
  6. Dışardan atanan şirket müdürü var ise görev kabul beyanı
  7. Yabancı ortak var ise Pasaportun Tercümeli ve noter onaylı sureti 1 Adet
  8. İşletme merkezini gösterir kira kontratı ve ya tapu fotokopisi 2 adet
  9. TURMOB sözleşmesi fotokopisi 2 adet
  10. Hükmi şahıslara ait kayıt beyannamesi 1 adet
  11. Tüzel kişiler için oda kayıt beyannamesi. 1 adet (Bu evrak sadece oda sicil servisine verilecektir.)
  12. Vergi dairesinden alınmış mükellefiyet durum yazısı aslı (Bu evrak sadece oda sicil servisine verilecektir.)
  13. Şirket kuruluş bildirim formu 2 adet yabancı ortak var ise 3 adet, çalışan varsa 4 adet.
  14. Bağkur işe giriş bildirge formu. Her ortak için ayrı ayrı 1’er adet doldurulup imzalanacak.
  15. Kurulacak şirkete ayın nevinden sermaye konulması (6.madde) örneği
  16. Kurulacak şirkete ferdi işletmeyi devr alması (6.madde) örneği
  17. YABANCI ORTAK VAR İSE TÜM EVRAKLARDAN BİRER ADET FOTOKOPİ HAZIRLANACAK.

NOT1: Şirket müdürü 2 ve daha fazla kişiden oluşacak ise bunlardan bir tanesinin müdürler kurulu başkanı olarak atanması gerekmektedir.

NOT2: Dışarıdan şirket müdürü atanacak ise yeni TTK'ya göre tek başına atanamaz, ortaklardan birisi ile beraber münferit yada müşterek yetki verilebilir.

YUKARIDA İSTENİLEN EVRAKLARDAN BİRER ADET ODA SİCİL SERVİSİNE AYRICA VERİLECEKTİR.
KARARLARIN ALTINDA YÖNETİM KURULUNUN T.C. NUMARALARI MUTLAKA YAZILI OLACAK.