KURULUŞ TESCİLİNDE GEREKLİ EVRAKLAR

ANONİM ŞİRKET VE LİMİTED ŞİRKET KURULUŞLARINDA ÖDENEN REKABET KURUMU PAYI 01.01.2018 TARİHİ İTİBARİYLE ODAMIZ VEZNELERİNDEN TAHSİL EDİLECEKTİR.

BU TARİH İTİBARİYLE BANKAYA YATIRILAN ÖDEMELER KABUL EDİLMEYECEKTİR.

1. Ticaret Sicili Müdürlüğüne hitaben dilekçe. (Yetkili tarafından imzalı)
  2. Şirketin temsil ve ilzamına yetkili olanların şirket unvanı altında  Ticaret Sicili Müdürlüğü'nden onaylı üçer imzalarını ihtiva eden imza beyannamesi (Tescil talepnamesi)  1 adet.
  3. Ticaret Sicili Müdürlüğünün incelemesinden geçmiş ve Ticaret Sicili Müdürlüğü'nden tasdikli ıslak imzalı şirket sözleşmesi. 1 Adet.
  4. Dışardan atanan şirket müdürü var ise görev kabul beyanı
  5. Yabancı ortak var ise Pasaportun Tercümeli ve noter onaylı sureti 1 Adet
  6. TURMOB sözleşmesi fotokopisi 2 adet
  7. Tüzel kişiler için oda kayıt beyannamesi. 1 adet (Bu evrak sadece oda sicil servisine verilecektir.)
  8. Vergi dairesinden alınmış mükellefiyet durum yazısı aslı (Bu evrak sadece oda sicil servisine verilecektir.)
  9. Kurulacak şirkete ayın nevinden sermaye konulması (6.madde) örneği
  10. Kurulacak şirkete ferdi işletmeyi devr alması (6.madde) örneği
  11. YABANCI ORTAK VAR İSE TÜM EVRAKLARDAN BİRER ADET FOTOKOPİ HAZIRLANACAK.
  12. Sosyal Güvenlik Kurumu E-Bildirge Sözleşmesi

ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Son düzenleme ile artık kişinin ayırt etme gücünün bulunmadığı konusunda tereddütte kalınırsa, kişinin okur-yazar olmaması ve ya Türkçe bilmemesi, sağır, dilsiz ve görme engelli olması durumunda şirket sözleşmesi ve imza beyannamesi müdürlüğümüzce tasdik edilecektir. Bu kapsamda

1. Kişinin ayırt etme gücünün bulunmadığı konusunda tereddüt te kalınırsa yetkili makamlardan şahsın ayırt etme gücünü haiz olduğuna ilişkin belge istenecektir.

2. Kişinin okur-yazar olmaması durumunda; 2 tanık ile birlikte mühür veya bir alet yada parmak izi kullanmak suretiyle imza alınarak evraklar hazırlanacaktır.

3. Kişinin Türkçe bilmemesi durumunda; bir tercüman eşliğinde imza alınarak evraklar hazırlanacaktır.

4. Kişinin Sağır, dilsiz ve görme engelli olması durumda;

Sağır ve dilsizler bakımından işaret dilinden anlayan bir tercüman

Görme engelliler için iki tanık ile beraber

Ticaret Sicili Müdürlüğü'ne getirilmesi gerekmektedir.

NOT1: Şirket müdürü 2 ve daha fazla kişiden oluşacak ise bunlardan bir tanesinin müdürler kurulu başkanı olarak atanması gerekmektedir.

NOT2: Dışarıdan şirket müdürü atanacak ise yeni TTK'ya göre tek başına atanamaz, ortaklardan birisi ile beraber münferit yada müşterek yetki verilebilir.

YUKARIDA İSTENİLEN EVRAKLARDAN BİRER ADET ODA SİCİL SERVİSİNE AYRICA VERİLECEKTİR.
KARARLARIN ALTINDA YÖNETİM KURULUNUN T.C. NUMARALARI MUTLAKA YAZILI OLACAK.