Konya-3 °C

Kurslardaki Uygulamalı Eğitimler Hk.

Kurslardaki Uygulamalı Eğitimler Hk.21 Ocak 2021 Perşembe 13:45

Koronavirüs salgınının önlenmesi ve kontrol altına alınması amacıyla alınan kararlar doğrultusunda, 18.11.2020 tarihli Genelge ile 20 yaş altı gençler ve 65 yaş üstü vatandaşlar için sokağa çıkma kısıtlaması getirilmiş, aynı zamanda 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu kapsamında faaliyetlerine devam eden kurumlar da yüz yüze eğitimlerine ara vermiştir.

Ancak yüz yüze eğitim faaliyetlerine ara verilen Özel Öğretim Kurumlarında uygulanan öğretim programlarında, uygulama eğitimi bulunan (motorlu taşıt sürücüleri kursu direksiyon uygulama eğitimleri, iş makineleri sürücü eğitimi kursu uygulama eğitimi, pilot yetiştirme kursu uygulama eğitimi, gemiadamı yetiştirme kursu uygulama eğitimi, çeşitli kurslar kapsamında bulunan ve piyano kursu öğretim programı gibi eğitimi kursiyerlerle birebir yapılan programlar) "Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kontrol Kılavuzu" nda yer alan şartların sağlanması ve kontrollü sosyal hayatın kurallarına uymak kaydı ve Genelgeyle çıkan sokağa çıkma kısıtlamalarına uyulması suretiyle uygulama eğitimlerine devam edebilecektir.

Bilgilerinize sunulur.

Ek yazı için tıklayınız.