Kur'an Öğrenmek İstiyorum hattı hizmete başladı.

Kur'an Öğrenmek İstiyorum hattı hizmete başladı.08 Nisan 2014 Salı 14:11

"Alo Kur'an Öğrenmek İstiyorum" hattı hizmete başladı.

Konya'da, 22 sivil toplum kuruluşu tarafından kurulan “Alo Kuran Öğrenmek İstiyorum” Platformu'nca kurulmuş ve hizmet vermeye başlamıştır.

Proje, mesai saatleri içinde Kur'an kurslarına gelemeyen, kamuda veya özel sektörde çalışanların iş saatleri dışında veya hafta sonları halk eğitim uygulamalarında olduğu gibi iş süresinden sonra Kur'an ve dini bilgilerin öğretilmesini amaçlıyor.

Şu an Konya'da uygulanan bu projeyle Kur'an-ı Kerim öğrenmek isteyenler, içinde Kur'an-ı Kerim'in indiriliş tarihini de kapsayan 444 7 610 nolu hattı arayarak, ev ve iş yerlerinden öğretici talep edebilecek. Başvuruları değerlendiren platform, kişinin durumu üzerine yer ve zaman belirleyerek, arayan vatandaşlara Kur'an-Kerim öğrenimi için uygun ortamı hazırlayacaktır.

Üyelerimizin bilgisine sunulur.

Saygılarımızla.