BASIN ODASI

KTO'dan TİMAV Yeni Yönetimini Ziyaret

KTO'dan TİMAV Yeni Yönetimini Ziyaret 11 Mart 2013 Pazartesi 08:50

KTO Başkanı Selçuk Öztürk, KTO Meclis Başkanı Seyit Karaca, KTO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Fahrettin Doğru ile birlikte Türkiye İmam Hatipliler Vakfı’nın (TİMAV) yeni yönetimini ziyaret etti.

Sayı    : 2013/018
Konu : TİMAV Ziyareti

BASIN BÜLTENİ

Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, KTO Meclis Başkanı Seyit Karaca, KTO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Fahrettin Doğru ile birlikte Türkiye İmam Hatipliler Vakfı’nın (TİMAV) yeni yönetimini ziyaret etti.

Genel merkezi Konya'da bulunan TİMAV'ın genel kurulunda yeniden başkanlığa seçilen Abdullah Ecevit Öksüz’e ve yeni yönetime başarılar dileyen Başkan Öztürk, sivil toplum kuruluşlarının Türkiye’nin siyasal, sosyal ve ekonomik olarak değişiminde büyük rol üstlendiklerini söyledi.

Başkan Öztürk, “Türkiye İmam-Hatipliler Vakfı şehrimiz için önemli bir sivil toplum kuruluşudur. Sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarının topluma karşı bir sorumluluk olarak görmekteyiz. Bu açıdan Oda olarak sivil toplum kuruluşları ile işbirliğine önem veriyoruz. Çalışmalarını takdirle izlediğimiz TİMAV’ın yeni yönetimi ile birlikte Konya ve ülkemiz için önemli çalışmalarına devam edeceğine inancımız tamdır. Ülkemizin son dönemde siyasal, sosyal ve ekonomik olarak gösterdiği değişim ve gelişime sivil toplum kuruluşlarının katkısı çok büyüktür. Özellikle eğitim sistemimizin tüm toplumumuzun ihtiyaçlarını karşılayabilecek hale gelmesinde sivil toplum kuruluşlarımızın rolü büyüktür. 28 Şubat sürecinde en büyük darbe eğitim sistemimizde yapılan yanlış uygulamalardır. Toplumumuzda imam-hatiplerin kapatılması olarak algılanan bu uygulamalar mesleki eğitim sistemimizi de bitirme noktasına getirmiştir. 28 Şubat’ın olduğu dönemde meslek liselerinin düz liselere oranı gelişmiş ülkeler seviyesindeyken 28 Şubat süreciyle birlikte bu seviye çok düşük hale gelmiştir. Bu durumun sıkıntılarını ülke olarak çektik ve çekmeye devam edeceğiz. Bugün 4+4+4 sistemiyle sorunun çözümü için büyük bir aşama kaydedildi. Yeni sistemle imam hatiplerimiz de toplumun beklentisine cevap verir hale gelmiştir” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Öksüz de Başkan Öztürk’e verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti. İmam-Hatip’lerde yetişen gençlerin ülkenin kalkınmasında ve gelişmesinde önemli bir rol oynadığını söyleyen Öksüz, “Yeni eğitim sistemimizle imam-hatipler önemine tekrar kavuşmuştur. Konya’da İmam-Hatip’lerin tercih oranında çok büyük yükselme var. Oluşan derslik sorununun çözümü için Vakıf olarak çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

dsc_5387.jpg

dsc_5390.jpg