BASIN ODASI

KTO'dan Bakan Tüfenkci'ye Ziyaret

KTO'dan Bakan Tüfenkci'ye Ziyaret03 Ocak 2016 Pazar 14:14

Konya Ticaret Odası (KTO) Yönetiminin, Ankara’da Bakanlıklara ziyaretleri devam ediyor.KTO Başkanı Selçuk Öztürk başkanlığındaki KTO Heyeti, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.Ziyarette Konya ekonomisi ve KTO’nun

Konya Ticaret Odası (KTO) Yönetiminin, Ankara’da Bakanlıklara ziyaretleri devam ediyor. KTO Başkanı Selçuk Öztürk başkanlığındaki KTO Heyeti, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyarette Konya ekonomisi ve KTO’nun yürüttüğü projeler değerlendirildi.

Konya Ticaret Odası ve KTO Eğitim ve Sağlık Vakfı Yönetimi Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’yi ziyaret etti. Ziyarete, Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk’ün beraberinde; Meclis Başkanı Ahmet Arıcı, Yönetim Kurulu’ndan Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Karapınar, Üyeler Fahrettin Doğru, Metin Sağlam, Ramazan Erkuş, Murat Çankırlı, Hasan Yılmaz ile KTO Eğitim ve Sağlık Vakfı Başkan Yardımcısı Aslan Korkmaz katıldı.

Konya Ticaret Odası’nın projeleri hakkında Bakan Tüfenkci’ye bilgi veren Başkan Öztürk, Oda olarak Konya’nın dış ticaretini ve nitelikli eleman istihdamını artıracak projeler konusunda çalışmalarını yürüttüklerini belirtti.

Öztürk, “Konya; Ahilik kültürüyle yetişen bir şehirdir. İşadamlarımızın yardımlaşma, dayanışma, alın teri ile helal kazanma hassasiyeti şehrimiz için 8 yüzyıllık bir gelenektir. Konyalı müteşebbis örnek gösterilecek şekilde çalışkan ve üretkendir. İşadamlarımız şehrimizin ihracatını hızla artırdılar, işsizliği en düşük şehir haline getirdiler. Gelecek hedeflerimize Konyalı işadamlarımızla birlikte ulaşacağız. Şehrimizin ve ülkemizin kalkınması için tüccar ve sanayicilerimizin fedakarca ve azimle çalışmaları en büyük sermayemizdir. Oda olarak öncelikle hedef koyup bu hedef için çok çalışmanın inancına sahibiz. Şehrimizin Türkiye ihracatından aldığı payı yüzde 3’e çıkarmak, milli gelirini Türkiye ortalamasının üzerine çıkarmak ve Türkiye’nin en düşük işsizliği olan bir şehir yapma hedefiyle çalışıyoruz. Konya bu hedeflerine kısa zamanda ulaşacaktır. Ayrıca Konya, yurt içinden ve yurt dışından yatırımcıların gözdesi haline gelmiştir. Gelecekte ulaşım alt yapısını ilerleten şehrimiz, bu özellikleri ile Konya ülkemizin ve dünyanın sayılı ticaret merkezlerinden biri olacaktır. Konya Ticaret Odası olarak üyelerimizin ve ülkemiz özel sektörünün sorunlarını tespit ederek çözüm önerileri geliştirmek adına önemli çalışmalar yürütüyoruz. Son dört yıllık dönemde ticaret ve iş hayatını ilgilendiren kanun ve yönetmelik değişiklikleriyle ilgili Üyelerimizi bilgilendirmek amacıyla programlar düzenledik. Örnek olarak Türk Ticaret Kanunu ve İş Sağlığı ve Güvenliği kanunlarında değişiklikler hakkında üyelerimizi bilgilendirmek ve yaşadıkları sorunları tespit etmek amacıyla sıklıkla program düzenledik. Bunlarla birlikte ihracatçı üyelerimize yönelik hizmetlerimizi çeşitlendiriyoruz. Dünyanın dört bir tarafında Konyalı ve yabancı işadamlarını bir araya getirdiğimiz fuar, B2B gibi organizasyonlara ağırlık vermekteyiz. Odamız bünyesinde kurulan KTO Karatay Üniversitesi, Yeni Fuar Merkezi ve Mesleki Eğitim Merkezi ile Konya’ya büyük yatırımlar kazandırdık. Oda, Üniversite ve Vakıf yönetimi olarak şehrimize ve ülkemize hizmet etmenin kararlılığı içindeyiz. Bugüne kadar Ankara’dan gördüğümüz destek hizmet noktasında bizleri kamçılamaktadır” dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci de, Konya Ticaret Odası heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Türkiye'nin 2023 hedeflerine sağlam ve güçlü adımlarla yürüneceğini söyledi. Bu hedefe ulaşmanın üretim ve bunların ihracatından geçtiğini dile getiren Tüfenkci, hükümet olarak ulaştırma ve lojistik sektörlerine önem verdiklerini vurguladı. Konya’nın ulaştırma ve lojistik projeleriyle gelecekte ticarette öne çıkacağını ifade eden Tüfenkci, Konya Ticaret Odası’nın Konya özel sektörü için gerçekleştirdiği hizmetlerle Konya’nın hedeflerine daha kısa sürede ulaşacağını söyledi.

bakan1.png

bakan2.png