BASIN ODASI

KTO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk, ilk 500 sanayi kuruluşu listesine giren Konya'lı firmaları tebrik etti.

KTO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk, ilk 500 sanayi kuruluşu listesine giren Konya'lı  firmaları tebrik etti.25 Temmuz 2012 Çarşamba 10:58

Sayı    : 2012/058
Konu : İSO-500 Listesi

BASIN BÜLTENİ

Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk, İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan Türkiye’nin ilk 500 sanayi kuruluşu listesine giren firmaları tebrik etti. Geçen yıla kıyasla listeye giren şirket sayısında artış olmasının sevindirici ancak bununla yetinilmemesi gerektiğini söyleyen Öztürk, Konya’nın daha fazla marka firma çıkaracak güce sahip olduğunu belirtti.

Başkan Öztürk “Konya hedeflerine daha çok sayıda büyük firmasıyla ulaşacaktır. Bu açıdan gelinen nokta şehrimizin gücünü yansıtmamaktadır. Şehrimizin büyüme ve kalkınmaya yönelik birçok göstergedeki olumlu gelişmeye, ihracat rakamlarındaki artışa rağmen, listeye giren şirket sayımızı yeterli göremeyiz. Konya bugün Anadolu’nun üretim ve yatırım merkezlerinden biri olmaya talip bir şehirdir. Bu açıdan şehrimizin avantajlarını iyi değerlendirmeli, sorunlarımızı en kısa sürede çözüme kavuşturmalıyız. İşletmelerimizin kurumsallaşma ve markalaşmaya ağırlık vermeleri, dünya ile rekabet edecek kaliteli ürünlere yönelmeleri, yeni teknolojiyi takip ederek Ar-Ge ve inovasyona önem vermeleri gerekmektedir. Bunları gerçekleştirdiğimiz takdirde, ilimiz hedeflediğimi yerlere ulaşacaktır. Gelecekte daha çok Konya firmasının Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşu sıralamasında yer alması için Konya Ticaret Odası olarak tüm kurumlarımızla işbirliği içerisinde çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Öztürk, gelecekte daha çok Konya firmasının Türkiye’nin ilk 500 sanayi kuruluşu arasında yer alacağına inandığını sözlerine ekledi.