BASIN ODASI

KTO Türkmeneli’ne Yardım Elini Uzatıyor

KTO Türkmeneli’ne Yardım Elini Uzatıyor08 Aralık 2015 Salı 12:13

Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, tüm Konyalıları Bayırbucak Türkmenlerine göndermek üzere başlattıkları yardım kampanyasına katılmaya davet etti.

Konya Ticaret Odası, zulüm altındaki Bayırbucak Türkmenleri için yardım kampanyası başlattı. Konya Valiliği’nden alınan izinle açılan banka hesap numaralarına hayırseverlerce yatırılacak maddi yardımlar, gıda ve diğer acil ihtiyaç maddelerinin temininde kullanılmak üzere Türk Kızılayı vasıtasıyla Bayırbucak Türkmenlerine gönderilecek.

Başkan Öztürk, “Bir süredir, Bayırbucak bölgesinde Türkmen kardeşlerimize uygulanan zulüm daha şiddetli hale gelmiştir. Devletimiz her türlü engellemelere rağmen uzun bir süredir bölge Türkmenlerine her türlü yardımı ulaştırmaktadır. Fakat artan şiddetli saldırılar nedeniyle binlerce Türkmen kardeşimiz barınma, açlık, susuzluk ve salgın hastalık tehlikesi ile karşı karşıya bulunmaktadır. Bölgeye Kızılay başta olmak üzere tüm yurttan insani yardım götürülmektedir. Kardeşlerimize destek olmak amacıyla Konya Ticaret Odası olarak kampanya başlattık. Kampanyamızda toplanan yardımlarla Kızılay aracılığıyla Bayırbucak’a gıda ve diğer acil ihtiyaç maddelerinin gönderilmesini sağlayacağız. Bu vesile ile bir nebze olsun bölgedeki kardeşlerimizin yanında olduğumuzu göstermek, zor günlerinde yanlarında olmak istiyoruz. Konya olarak bugüne kadar; kimden gelirse gelsin zulmün karşısında, kim olursa olsun mazlumun yanında olduk. Arakan’a, Sudan’a ve daha dünyanın dört  bir köşesine Konyalı hemşerilerimizin yardımı ulaşmıştır. Bugün yardım etme zamanı Bayırbucak Türkmenlerine gelmiştir. Tüm üyelerimizin ve hemşerilerimizin duyarlılığıyla Türkmeneli’ne Konya’nın yardım elini uzatacağına inanıyoruz” dedi.